Antti Niskanen Asuntoyhtymän uusi toimitusjohtaja 1.11.2022 lukien

Heta Kärki
Heta Kärki
5.9.2022

Asuntoyhtymä saa uuden toimitusjohtajan marraskuun alussa. Antti Niskanen (DI) siirtyy toimitusjohtajaksi Asuntoyhtymän vastuullisuusjohtajan paikalta. Yrityksen perustaja ja tämänhetkinen toimitusjohtaja Jaakko Niskanen keskittyy jatkossa rooleihinsa omistajana sekä hallituksen jäsenenä.

Asuntoyhtymä on kasvanut kuudessa vuodessa yhdeksi vuokra-asuntoalan merkittävimmistä toimijoista. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Jaakko Niskanen kuvaa yrityksen tarinaa ylpeydellä:

”Tämä on ollut kaikin puolin mahtava retki ja elämänkokemus. Yrityksen syntyhistoria ulottuu vuoden 2016 marraskuuhun, jolloin lähestyin Balderin Erik Seliniä mailitse. Varsinaisesti Asuntoyhtymä perustettiin tammikuussa 2017, ja noista hetkistä tähän päivään asti tämä yritys on ollut rakas lapseni, jota minulla on ollut ilo ja kunnia saada kasvattaa. Nyt kuusi vuotta myöhemmin koen niin omasta kuin yrityksen näkökulmasta ajankohtaiseksi ottaa hieman etäisyyttä operatiiviseen toimintaan ja olla jatkossa käytettävissä hallituksen ja omistajaroolini kautta.

Asuntoyhtymä ja kuluttajabrändimme Joo kodit tulevat jatkossakin olemaan elämässäni ja rakastan niin yritystä kuin sen työntekijöitä koko sydämestäni. Nyt kun olen pian kääntämässä uutta sivua elämässäni ja teen tilaa uusille mielenkiinnon kohteille, on hyvä hetki kiittää kaikkia työntekijöitämme sekä kumppaneitamme. Tuntuu lähes uskomattomalta, miten nopeasti aika on kulunut, kuinka paljon olemme yhdessä kokeneet, kehittyneet ja rakentaneet - Joo Koteja on valmiina ja rakenteilla yli 7000 kappaletta. Toivottavasti tulevatkin vuosikymmenet näissä kodeissa viihdytään ja eletään hyvää elämää.

Uskon jättäväni seuraajalleni yrityksen ja yrityskulttuurin, josta olla ylpeä. Oma elämänfilosofiani perustuu jokaisesta hetkestä nauttimiseen ja omien intohimojen löytämiseen ja niiden seuraamiseen. Antti on tässä suhteessa hyvin samankaltainen, mutta on meissä ihmisinä ja johtajina paljon erojakin. Uskon, että Antti tulee olemaan minuakin etevämpi palvelija sekä toimitusjohtaja, johon niin kollegat kuin muutkin sidosryhmät voivat luottaa kaikissa olosuhteissa”, Jaakko Niskanen sanoo.

antti ja jaakko niskanen

Antti Niskanen innostuu kestävän kehityksen mahdollisuuksista

Asuntoyhtymän tuleva toimitusjohtaja Antti Niskanen on taustaltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Viimeisen vuoden ajan Asuntoyhtymän vastuullisuustyötä vetänyt Antti puhuu vastuullisuuden sijaan mieluummin kestävästä kehityksestä. Kestävä kehitys -termi innostaa häntä visioimaan, miten yritys voisi olla mahdollisimman pitkäkestoisesti olemassa.

”Tahdon kiittää Asuntoyhtymän hallitusta tästä hienosta tilaisuudesta, ja kaikkia työtovereita niin tehdystä kuin tulevastakin työstä toistemme ja tietysti asukkaidemme hyväksi. Odotan siirtymää uuteen rooliin innostunein ja luottavaisin mielin, sillä tiedän että osaavan ja rennon Joo-tiimin kanssa asia kuin asia hoituu tyylillä!” Antti Niskanen sanoo.