Uusi vuokra-asuntobrändi ehkäisee asumisen yksinäisyyttä

Heta Kärki
Heta Kärki
20.9.2021

TIEDOTE 20.9.2021

Asuntoyhtymän asunnot ovat nyt Joo Koteja. Uudistunut vuokra-asuntoyhtiö lisää asumisen yhteisöllisyyttä esimerkiksi liikuntapalveluilla – joka kolmas asukas on kokenut yksinäisyyttä. Joo Koteihin kuuluu noin 3 200 valmista vuokrakotia pääkaupunkiseudulla sekä Turussa, Tampereen seudulla, Oulussa ja Vaasassa. Uusia koteja on rakenteilla toista tuhatta.

Joo Kodit on nyt täällä. Joo on asuntorakennuttaja Asuntoyhtymän uusi kuluttajabrändi, ja kaikki Asuntoyhtymän asunnot muuttuvat Joo Kodeiksi. Joo jatkaa Asuntoyhtymän aloittamalla linjalla: Joo Kodit ovat huolettomia, uusia tai uudehkoja asuntoja eri elämäntilanteisiin. Takuuvuokraa ei tarvita ja lemmikit ovat tervetulleita.

Joo. Huoletonta vuokra-asumista ja yhteisöllisyyden tukemista

Ympäristövastuu on Joo Kodeille itsestäänselvyys, mutta sen lisäksi Joo Kodit panostaa asukkaiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sosiaaliseen vastuuseen. 74 prosenttia Joo Kotien asukkaista on yksinasuvia. Tarvetta yksinasumisen mahdollistaville asunnoille on, ja ihmiset ovat valmiita myös tutustumaan ja harrastamaan samassa talossa asuvien kanssa.

“Haluamme kehittää asumisen palveluita ja pohtia jo nyt, mitä yksin asuminen tarkoittaa vaikka kymmenen vuoden päästä. Asumisessa koetaan myös yksinäisyyttä, ja sitä ongelmaa me haluamme ratkoa”, sanoo Asuntoyhtymän kaupallinen johtaja Heta Kärki.

Asiakaskyselyn* mukaan 31 prosenttia Joo Kotien asukkaista tuntee vähintään kohtalaisesti yksinäisyyttä – saman verran kuin vuokralla asuvista kuluttajista koostuva verrokkiryhmä. Moni Joo Kotien asukas on uudessa elämäntilanteessa: esimerkiksi juuri muuttanut paikkakunnalle, eronnut tai aloittanut opinnot.

Jopa 59 prosenttia Joo Kotien asukkaista on avoimia ajatukselle naapureihin tutustumisesta ja heidän kanssaan ajan viettämisestä. Koska Joo Kotien asukkaat ovat tutkimuksen mukaan keskivertoa kiinnostuneempia liikunnasta ja urheilusta, Joo Kodit haluaa tarjota asukkaille vakiovuoroja liikuntaan. Esimerkiksi Kirkkonummelle valmistuvan Manhattan-taloyhtiön asukkaille on tarjolla yhteisiä liikuntatunteja uudella hyvinvointikeskus Joo.Arenalla, jonka pääsponsorina Joo Kodit toimii.

Joo Kodit suunnittelee myös muita keinoja, joilla tuoda enemmän yhteisöllisyyttä asumiseen. Valmistumassa on taloihin sijoittuvan yhteiskäyttötilan konsepti, ja ensimmäinen yhteiskäyttötila avataan Masalassa sijaitsevaan taloon tänä syksynä. Ouluun Joo Kodit suunnittelee taloyhtiöön sijoittuvaa Joo Kahvilaa, jossa asukkaat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja viettämään aikaa yhdessä.

Lisätietoja Joo Kodeista:

Kaupallinen johtaja Heta Kärki 0505662798 heta.karki@asuntoyhtyma.fi

Lue lisää: joo-kodit.fi

Tutkimuksen toteutti Innolink sähköisen kyselyn ja kuluttajapaneelin yhdistelmänä maaliskuussa 2021. Kohderyhmän muodostivat asiakastutkimuksen osalta Asuntoyhtymän nykyiset asukkaat ja potentiaalinen markkina eli 16–65-vuotiaat suomalaiset, vuokralla asuvat kuluttajat. Tutkimus perustuu 1629 vastaukseen, joista 628 on asiakastutkimuksen vastauksia ja 1001 markkinatutkimuksen vastauksia.

Me Asuntoyhtymällä rakennutamme, omistamme ja vuokraamme koteja Suomen kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Tampereen seudulla, Turussa ja Oulussa. Vastuullisena ja pitkäaikaisena omistajana luomme elämisen ja asumisen malleja, jotka tukevat kestävää kehitystä. Pidämme kodeistamme, asukkaistamme ja ympäristöstämme parasta mahdollista huolta. Joo Kotien missio on tehdä vuokra-asumisesta huoletonta: luoda mahdollisuuksia sanoa Joo elämän seikkailuille, tilaisuuksille ja oman sydämen seuraamiselle.