Joo Kotien yhteiskäyttöautot tuovat huolettomuutta asukkaiden arkeen

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
26.6.2023

yhteiskäyttöauto Joo Kodit x Omago

Joo Kodit tarjoaa huoletonta vuokra-asumista, johon kuuluu toimivan kodin lisäksi käteviä, arkea helpottavia palveluita. Yksi niistä on yhteiskäyttöautoilu, johon tarjoamme mahdollisuuden useissa taloyhtiöissämme yhdessä Omagon kanssa.

Joo Kotien yhteiskäyttöautojen tilauksista vastannut Tommi Meriläinen kertoo, että jaetut autot tekevät kulkemisesta fiksumpaa. Kun useammalle kuskille riittää yksi yhteinen auto, päästöjä syntyy vähemmän.

– Hankimme Joo Kodeille yhteiskäyttöautoja, jotta asukkaat pystyisivät halutessaan luopumaan omista autoistaan ja saada siten säästöjä arkeensa. Jos omistaa oman auton, se seisoo tyypillisesti noin 95 prosenttia vuorokaudesta parkkipaikalla pudottamassa arvoaan.

Yhteiskäyttöautoilu todella motivoi harkitsemaan omia tottumuksiaan, Omagon Joel Virpi jatkaa.

– Omagon Taloyhtiöautojen käyttäjistä liki 30 prosenttia on luopunut omasta autostaan palvelun myötä. Tämän mahdollisuuden myötä ihmiset voivat saavuttaa merkittäviä säästöjä omissa liikkumisen kustannuksissa – unohtamatta säästynyttä vaivaa, minkä omasta autosta luopuminen on mahdollistanut.

yhteiskäyttöauto Joo Kodit x Omago

yhteiskäyttöauto Joo Kodit x Omago

Yhteiskäyttöautoilusta innostuvat myös he, jotka eivät ole koskaan omistaneet omaa autoa

Omassa kotipihassa sijaitseva lainattava auto tuo huolettomuutta arkeen, kun ei tarvitse suunnitella kulkemistaan pelkästään julkisen liikenteen tai polkupyörän varaan. Auto on kätevä esimerkiksi silloin, kun kaupasta pitää kuljettaa kotiin isompia ostoksia tai jos haluaa vaikka lähteä viikonlopuksi reissuun sellaiseen paikkaan, jonne julkiset eivät kuljeta. Varaaminen hoituu nopeasti ja edullisesti sovelluksella.

– Käyttäjäpalautteista huomaa, että ihmiset kiittävät vuokranantajaa autojen hankinnasta sekä Omagoa sujuvasta palvelusta, Virpi sanoo.

Joo Kodit ja Omago ovat tehneet yhteistyötä jo yli kolmen vuoden ajan.

– Yhteistyö on sujunut erinomaisesti ketterän ja ammattitaitoisen Joo Kotien porukan kanssa! Näiden vuosien aikana sekä Joo Kodit että Omago ovat kasvaneet merkittävästi ja myös Omagon palvelu on käytössä yhä useammissa Joo Kotien kohteissa. Joo Kotien nykyaikaiset talot palveluineen sekä niiden hyvät sijainnit yhdistettynä Omagon palveluun on selvästi ollut asumiseen lisäarvoa tuova yhdistelmä.

Vihreämpää liikkumista aurinkoenergialla ladatuilla sähköautoilla

Tänä vuonna otettiin käyttöön ensimmäiset kokonaan Joo Kodeille suunnitellut yhteiskäyttöautot, jotka ovat täyssähköisiä, Meriläinen kertoo.

– Tulevaisuudessa kaikki Joo Kodeille hankittavat autot ovat sähköautoja. Osassa taloyhtiöitä sähköautojen lataamiseen tarvittavaa energiaa saadaan niinkin läheltä kuin taloyhtiön omista aurinkopaneeleista.

Omagon kyselyssä 80 prosenttia käyttäjistä on sanonut yhteiskäyttöautojen lisänneen sitoutumista kotiin. Valtaosa toivoo, että jos tulevaisuudessa muutto tulee ajankohtaiseksi, myös uudessa kodissa olisi yhteiskäyttöauto.

Joo Yhteiskäyttöauto