Asuntoyhtymä Green Building Council Finlandin jäseneksi

Heta Kärki
Heta Kärki
15.6.2021

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt Asuntoyhtymä Groupin jäsenekseen. Green Building Council Finland (FIGBC) on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

"Green Building Council Finlandiin liittyminen on meille aivan luonnollinen, strategiamme mukainen askel. Omistamme nyt yli 3000 valmista vuokrakotia Suomen suurimmissa kaupungeissa. Olemme siis jo nyt merkittävä rakennetun ympäristön kehittäjä. Vuokra-asuntojen pitkäaikaisena omistajana ja vuokranantajana meillä on intohimo ja velvollisuus vaikuttaa asuntojemme vastuullisuuteen koko niiden elinkaaren ajan", Asuntoyhtymän toimitusjohtaja Jaakko Niskanen kertoo.

Green Building Council Finlandin jäsenyydeltä asuntoyhtymäläiset odottavat konkreettisten oppien ja työkalujen lisäksi antoisaa ja monipuolista vuoropuhelua alan eri toimijoiden kanssa.

"On hienoa, että Suomessa on verkosto, jossa jaetaan oppeja kiinteistö- ja rakennusalan parhaista kestävän kehityksen käytännöistä. Pyrimme edelläkävijyyteen ja haluamme aktiivisesti kehittää kaupunkiasumista. Jaamme mielellämme myös omia oppejamme matkan varrelta", Niskanen toteaa.

Tehokkaat asumisratkaisut luovat pohjan ekologiselle asumiselle

Suomalaisten kotitalouksien suurimmat ilmastovaikutukset tulevat asumisesta. Tähän haasteeseen Asuntoyhtymä vastaa esimerkiksi vastuullisten kumppaneiden valinnalla sekä fiksuilla huoneistopohjilla.

"Tutkimme aktiivisesti eri vaihtoehtoja toteuttaa ekologista rakentamista ja asumista. Esimerkiksi tänä vuonna viimeisetkin 100 % omistamistamistamme taloyhtiöistä ovat alkaneet käyttää vain uusiutuvaa energiaa. Lisäksi päätimme, että uusissa kohteissamme tavoittelemme aina parasta A-energialuokkaa", Niskanen kertoo.

Asuntoyhtymän asukkaat ovat nuoria, pääosin alle 35-vuotiaita. Keväällä 2021 Innolinkin toteuttaman asukastutkimuksen mukaan he ovat valinneet vuokra-asumisen, koska sen helppous ja joustavuus sopii heidän elämäntilanteeseensa.

"Nuoret arvostavat asumisen ekologisuutta ja kätevyyttä. Muuttuneiden arvojen ja kehittyvien jakamistalouden alustojen ansiosta tavaroiden omistaminen on jäänyt toisarvoiseksi. Elämyksiin ja elämää helpottaviin palveluihin halutaan panostaa. Energiatehokkaat asuntomme hyvien liikenneyhteyksien sekä palveluiden äärellä tukevat tätä elämäntapaa ja kestävää kehitystä", Niskanen kertoo.