Lamminrahka kehittyy: alueelle valmistuu 140 uutta vuokra-asuntoa

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
5.6.2024

Lamminrahkan kuudes kerrostalo valmistuu loppukesällä. Ensi vuonna alkaa kauppa-alueen rakentaminen, mikäli kaavamuutos menee läpi.

Joo Kodit Lamminrahka

Tampereen ja Kangasalan rajalla sijaitsevaa Lamminrahkaa kehitetään aktiivisesti tavoitteena luoda siitä 8000 asukkaan kaupunginosa. Tällä hetkellä Lamminrahkassa on noin 350 asukasta, joita palvelevat viime kesänä valmistunut koulukeskus ja monipuolinen liikuntapuisto.

Asuinalueen kuudes kerrostalo valmistuu loppukesästä 2024, kun As Oy Kangasalan Kuningas avaa ovensa. Siihen tulee 140 Joo Kotien vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä pieniin perheasuntoihin. Rakennuttajana on Joo Group ja rakentajana Mangrove.

A-energialuokan taloyhtiössä hyödynnetään maalämpöä ja tulevat asukkaat saavat käyttöönsä täyssähköisen yhteiskäyttöauton.

Joo Kodeilla on Lamminrahkassa entuudestaan toinenkin taloyhtiö, As Oy Kangasalan Kuningatar, joka valmistui syksyllä 2023.

– Asukkaamme ovat kertoneet, että Lamminrahkaan ovat vetäneet alueen rauhallisuus ja luonnonläheisyys. Täältä on lisäksi kätevät kulkuyhteydet sekä Tampereen että Kangasalan suuntiin, Joo Kotien vuokraaja Sanna Vääränen kertoo.

As Oy Kangasalan Kuningas

Lamminrahkan asuntotarjonta monipuolistuu

Yksityisasiakkaille suunnattujen vuokra-asuntojen lisäksi Joo Kodit alkaa tarjota Lamminrahkassa myös kalustettuja työsuhdeasuntoja yritysten pitkäaikaisiin asumistarpeisiin. Kalustettu Joo Premium -asunto voidaan muokata mistä tahansa Kangasalan Kuninkaan tai Kuningattaren asunnosta.

– Joo Premium -asunnossa on kaikki elämiseen tarvittava astioita, lakanoita ja pyyhkeitä myöten. Se mahdollistaa huolettoman ja nopean ratkaisun työntekijän asumisjärjestelyihin, Vääränen sanoo.

Kauppa-alueen rakentaminen voi alkaa ensi vuonna

Syksyllä alkaa Lamminrahkan pohjoisosan infran rakentaminen. Sinne on kaavoitettu yli 100 omakoti- ja kaupunkipientalotonttia sekä useita kerrostalovaltaisia ja pientalovaltaisia kortteleita.

Lamminrahkan keskustaan laaditaan kaavamuutosta, jossa asumiselle ja toimitiloille varattuja kortteleita muutettaisiin kaupan ja asumisen alueeksi. Näin Lamminrahkaan saataisiin toivottu ruokakauppa ja muita palveluita. Kauppa-alueen rakentaminen alkaa ensi vuonna, mikäli kaavamuutos menee läpi.