Valtakunnallinen Joo-päivä haastaa positiivisuuteen

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
22.4.2024

”Ei” on suomen kielen suosituimpia sanoja. 5.5. pidettävän Joo-päivän tavoitteena on, että yhä useampi rohkaistuisi kieltäytymisen sijaan sanomaan Joo.

Joo-päivä

”Ei” on läpi vuosikymmenten ollut suomen kielen käytetyimpiä sanoja. 1970-luvulla julkaistussa Suomen kielen taajuussanastossa se oli neljänneksi yleisin sana heti sanojen ”olla”, ”ja” ja ”se” jälkeen. Myöhemmissä tutkimuksissa ”ei” on pysynyt kärkisijoilla. 2010-luvulla tehdyssä Futusomen sosiaalisen median tutkimuksessa se nousi jo kolmanneksi yleisimmäksi. Mitä jatkuva kieltosanan käyttö kertoo suomalaisten suhtautumisesta elämään?

Joo-päivä haastaa sanomaan Joo omille unelmille

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina rohkaistaan jokaista tarttumaan pieniin ja isoihin unelmiinsa. Silloin saa elää kokonaisen päivän ilman rajoituksia ja nähdä, mitä elämä tuo tullessaan, kun asioihin vastaakin myöntävästi.

– Tämä aika kaipaa positiivisuutta ja elämänmyönteisyyttä. Joo-päivän tarkoitus on herätellä ihmisiä ajattelemaan, millaisia asioita he kaipaavat elämäänsä ja mitä he voisivat tehdä niiden saavuttamiseksi, kertoo Joo Kotien markkinointipäällikkö Roosa Lappalainen.

Joo-päivää voi viettää kuka tahansa siellä, missä on. Vuosittainen valtakunnallinen teemapäivä järjestetään nyt jo toista kertaa.

Lue lisää: joopäivä.fi