Hikeä, hymyjä ja kannustushuutoja – Joo Koris lisää yhteisöllisyyttä Nokialla

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
25.3.2024

Joo Koris

Yhteen ääneen huudettu "Joo!" kajahtaa Nokian Harjuniityn liikuntasalissa. Olen tullut mukaan Joo Koriksen treeneihin, jotka alkavat aina kokoontumisella salin keskelle ja yhteisellä kannustushuudolla. Joo Koriksen perimmäinen tavoite, yhteisöllisyyden luominen, tulee näkyväksi juuri tällaisissa hetkissä.

Joo Kotien tarjoama maksuton koripalloharrastus alkoi Nokialla tammikuussa ja jatkuu huhtikuun loppuun. Se liittyy Joo Groupin sosiaaliseen missioon ehkäistä asumisen yksinäisyyttä, sillä Suomessa jopa joka kolmas on tuntenut yksinäisyyttä asumisessaan riippumatta siitä, minkä yrityksen vuokra-asunnossa asuu. Yhteinen tekeminen on helppo keino tutustua muihin samalla asuinalueella asuviin ihmisiin.

Treenit vetää koripalloseura BC Nokia. Aloittelijanaisille suunnattu uusi ryhmä sai ilahduttavan vastaanoton, sillä 35 paikkaa menivät heti täyteen.

Harjoittelua hauskanpito edellä

Uudelle asuinalueelle juuri muuttanut Vilhelmiina Uusitalo kertoo lähteneensä Joo Korikseen työkavereidensa innostamana.

– Joo Koris merkitsee minulle yhteisöllisyyttä, uuden oppimista ja liikunnan iloa. On mukava lähteä liikkumaan porukalla.

Joo Koris

Vilhelmiina ja Heidi

Koripallo on Uusitalolle (kuvassa vasemmalla) aivan uusi laji.

– On ollut todella mielenkiintoisia treenejä ja kivaa hauskanpitoa. Joka treeneissä on ollut eri valmentajat, joilta on saanut erilaisia näkökulmia, Uusitalo sanoo.

Salin täydeltä energiaa

Treeneissä harjoitellaan tekniikkaa, joukkuekavereiden seuraamista ja pelisilmää. Yllätyn, miten hengästyttävää treeni on, mutta vielä enemmän yllätyn siitä, miten mahtava energia salista huokuu. Minut otetaan heti mukaan joukkoon ja naurua sekä kannustuksia riittää!

Juttelemme pelin jälkeen Heidi Helmisen kanssa (kuvassa oikealla), joka myös kehuu Joo Koriksen henkeä.

– Parasta on se yhteinen fiilis, mikä tässä porukassa on. Kaikilla on naama hymyssä, kun harjoitellaan. Naurua kuuluu, nautitaan yhdessä oppimisesta ja kaikilla on hiki.

Joo Koriksesta on saatu paljon loistavaa palautetta ja moni on kertonut, että jatkaisi harrastusta mielellään myös syksyllä.