Ehkäisemme yksinäisyyttä - ensimmäinen Joo-päivä kutsui kokeilemaan uusia asioita yhdessä

Roosa Lappalainen
Roosa Lappalainen
12.5.2023

Joo-päivä 5.5.

Järjestimme ensimmäisen valtakunnallisen Joo-päivän perjantaina 5.5. Jatkossa vuosittain pidettävän Joo-päivän tarkoituksena on innostaa ihmisiä sanomaan Joo sille, mikä tuntuu hetkessä oikealta ja seuraamaan omaa sydäntään. Onko se kenties uusi alku uudella paikkakunnalla, uusi harrastus tai uusi ystävä seinänaapurista?

Ilmaisia lajikokeiluja

Tänä vuonna Joo-päivän tapahtumat keskittyivät Kirkkonummella sijaitsevalle Joo.Arenalle sekä Oulussa sijaitsevalle Joo Hetki -kahvilallemme. Yhteisöllisiin tapahtumiin toivotettiin tervetulleiksi kaikki.

Joo.Arenalla oli avoimet ovet ja tarjosimme ilmaisia lajikokeiluita. Päivä lähti käyntiin kuntosalilta, jossa personal trainer Nadia Ammouri jakoi osallistujille vinkkejä treenaamiseen positiivisella otteella.

Nadia Ammouri antoi Joo-päivässä vinkkejä kuntosalitreenaamiseen

Vaikuttaja Mikael Sunbergin sai haastaa padelkentällä.

Joo-päivässä sai haastaa Mikael Sundbergin padelissa

Joo-päivässä sai haastaa Mikael Sundbergin padelissa

Kerttu Rissanen piti suositun body pump -tunnin.

Kerttu Rissasen veti Joo-päivässä body pump tunnin

Pernilla Böckerman veti puolen tunnin kehonhuollon ja sen jälkeen keskustelutuokion oman kehon kuuntelusta sekä palautumisesta. Joo-päivän viettäjät innostuivat keskustelemaan ja kysymään paljon kysymyksiä.

Pernilla Böckermanin puheenvuoro palautumisesta ja kehonhuollosta Joo-päivässä 5.5.2023

Pyörähuoltoa ja herkuttelua

Joo Hetki -kahvilan luona järjestetyistä tapahtumista suosituin oli Joo Kotien asukkaille tarjottu pyörähuoltopiste. Päivän aikana viihdyttiin myös yhteisellä brunssilla ja illalla bufeessa musiikin säestyksellä. Jaoimme myös ilmapalloja ja hattaraa.

Joo-päivä Oulussa 5.5.2023

Joo-päivän pyörähuolto

Joo Kodit tarjoaa kodin lisäksi yhteisön

Joo Groupin sosiaalinen missio on luoda vuokra-asumiseen yhteisöllisyyttä ja kohtaamispaikkoja, joissa asukkaat pääsevät tutustumaan naapureihinsa rennon tekemisen merkeissä.

Taustalla on vuonna 2021 teettämämme tutkimus, jonka mukaan jopa joka kolmas kokee asumisessaan yksinäisyyttä. Me uskomme, että vuokranantajana pystymme aidosti ehkäisemään asukkaidemme yksinäisyyden tunnetta.

Tutkimuksen mukaan suurin osa oli kiinnostunut tutustumaan naapureihinsa ja viettämään heidän kanssaan aikaa. Siksi haluamme luoda Joo Kotien asukkaille helppoja tilaisuuksia tutustua naapureihin.

Rakennamme kekseliäitä yhteiskäyttötiloja

Yhteisöllisyysnäkökulma otetaan huomioon heti rakentamisvaiheessa. Luomme tiloja, joissa naapureihin tutustuminen on luontevaa. Ouluun valmistunut Joo Hetki -kahvilamme on tästä hyvä esimerkki.

Uusiin taloyhtiöihimme on rakenteilla asukkaille pesuloita ja kuntosaleja ja myös niissä haluamme leikkisällä tavalla tuoda yhteisöllisyyden osaksi tiloja. Esimerkiksi yhteen pesulaan on tulossa pöytäjalkapallo ja muita pelejä, joita voi pelata naapureiden kanssa odotellessaan pesuohjelman päättymistä.

Joo Sali

Järjestämme monipuolisia asukastapahtumia

Viimeisen vuoden aikana Joo Kotien asukkaat ovat saaneet nauttia Joo-päivän lisäksi muun muassa juoksukouluista, keilailloista, pikkujouluista ja peli-illoista, joita olemme järjestäneet eri puolilla Suomea. Kuuntelemme aktiivisesti asukkaidemme toiveita ja kokeilemme rohkeasti erilaisia tapoja yhteisöjen luomiseen.

Ihannetilanteessa erilaisten aktiviteettien ympärille löytyy alkusysäyksen jälkeen innokkaat asukkaat, jotka jatkavat yhteisten tapahtumien järjestämistä itse. Tästä hyvä esimerkki on Oulussa pari kertaa kuukaudessa kokoontuva juoksuporukka, jolla perustettu WhatsApp-ryhmä toimii asukkaiden viestintäkanavana.

Juoksukoulu Oulussa