Kasvavan Joo Groupin henkilöstötyytyväisyys on yhä huipputasolla

Johanna Mattsson
Johanna Mattsson
10.5.2023

Joo Group

Huolettomien Joo Kotien rakennuttaja, omistaja ja vuokraaja Joo Group yli kaksinkertaisti työntekijöidensä määrän vuonna 2022. Nopeasta kasvusta huolimatta yrityksen henkilöstön tyytyväisyys on pysynyt erinomaisella tasolla. Innolinkin maalis-huhtikuussa toteuttamassa tutkimuksessa Joo Groupin eNPS-arvosana, joka mittaa henkilöstön halukkuutta suositella työpaikkaansa muille, oli erinomainen 82.

– Vaikka tutkimuksen tulokset laskivat hieman viime vuodesta, voimme olla niistä erittäin ylpeitä. Ainutlaatuinen tiimihenkemme säilyi, vaikka palkkasimme vuoden aikana kaiken kaikkiaan 36 uutta osaajaa. Vuoden 2022 lopulla meitä oli jo 60 joolaista! kertoo henkilöstöpäällikkö Maarit Elo.

Tutkimus kartoitti Joo Groupin ja Ouluun avatun Joo Hetki -kahvilan henkilöstön tyytyväisyyttä ja työhyvinvoinnin kehityskohteita. Vastauksia saatiin yhteensä 62, ja vastausprosentti oli 82 prosenttia.

Joo Hetki kahvilan Joo-tiimiläisiä

Valtaosa työntekijöistä suosittelisi Joo Groupia työpaikkana

Lukuna -100 ja 100 välillä ilmoitettava eNPS-arvosana kertoo, kuinka todennäköisesti työntekijät suosittelisivat yritystä työpaikkana muille. Jos tulos on miinuksella, kriitikoita on enemmän kuin suosittelijoita. Positiivinen tulos kertoo suosittelijoiden olevan enemmistössä. Innolinkin vertailutietokannassa eri alojen yritysten eNPS-keskiarvo on 13, eli Joo Group on arvosanallaan suomalaisten yritysten kärkijoukkoa.

– Suosittelisin kymmenen kertaa kymmenestä Joo Groupia työpaikkana. Täällä on mahdollisuus kehittyä työntekijänä ja työuralla, kunhan on vain oikea asenne, eräs vastaaja kuvailee avoimessa palautteessaan.

Tasa-arvoinen työyhteisö ja yhteiset tavoitteet ylläpitävät hyvää fiilistä

Joo Groupin onnistumisista nousivat vahvimmin esiin henkilöstön tasa-arvoinen kohtelu ja kaikkien sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin. Työpaikan suosittelun perusteluissa toistuivat hyvä yhteishenki, reiluus, henkilöstöstä välittäminen, pienen yrityksen fiilis sekä vastuun ja vapauden tasapaino.

– Uskaltaisin tulosten perusteella väittää, että meillä koetaan vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, joolaisuutta. Tästä on kiitettävä jokaista joolaista, Maarit Elo iloitsee.

Hyvään fiilikseen ja yhteenkuuluvuuteen panostetaan voimakkaasti myös jatkossa. Joo Groupilta toivottiin vastauksissa lisää aluekohtaisia tapahtumia työntekijöille, joten jokaiselle toimistolle perustetaan nyt oma virkistysrahasto.

– Virkistysrahastolla henkilöstömme voi järjestää paikkakunnittain omaa viriketoimintaa – leffailtoja, lätkäpelejä, keilausta, hiihtokoulua, käsityökursseja tai mitä ikinä keksiikään, Elo valottaa.

Joo Groupin pikkujoulut

Työpaikka, jossa tähdet saavat loistaa

Kehityskohteiksi valikoituivat palautteen antaminen ja vastuualueiden selkeys, jotka nekin saivat tutkimuksessa kiitettävän arvosanan 4,1 / 5. Kasvuvauhdin pyörteissä huolehditaan vastedes yhä tarkemmin, että palautetta saadaan niin tiiminvetäjiltä kuin muilta työkavereilta, ja joolaisten työnkuvia selkeytetään heti perehdytyksestä alkaen. Näin tuetaan myös yhtä Joo Groupin tärkeistä arvoista, jatkuvaa kehittymistä.

– Haluamme kehittää jokaisen joolaisen osaamista ja uraa. Vuoden 2022 pikkujoulujemme teemana oli ”Shine bright like a star”, vapaasti suomennettuna ”Loista kuin tähti”. Sellaisia meillä ollaan: jokainen joolainen on tärkeä osa Joo Groupia ja tuo meille lisäarvoa uskomattomalla olemuksellaan, kertoo vuokraajasta esimiestehtäviin edennyt Elo.

Avoimet palautteet, kuten “tämä on paras työpaikka, missä olen koskaan ollut”, lämmittävät henkilöstöpäällikön mieltä. Vuoteen 2022 asti Asuntoyhtymänä tunnettu Joo Group jatkaa kasvuaan, mutta työntekijöiden tyytyväisyydestä ei tingitä.