Kirkkonummen Laajakallion alueelle rakentuu uusia laadukkaita vuokrakoteja

Heta Kärki
Heta Kärki
29.9.2021

Tiedote 29.9.2021 Mangrove Yhtiöt Oy & Asuntoyhtymä Group

Kirkkonummen vuokra-asuntotarjontaan saadaan uusia laadukkaita vuokrakoteja, kun Asuntoyhtymä Group Oy:n As Oy Kirkkonummen Saaga rakentuu viihtyisälle Laajakallion alueelle. Uudet kaksikerroksiset luhtitalot rakentaa Mangrove Oy.

Asuntoyhtiö Kirkkonummen Saagaan kuuluu kaksi rakennusta, joihin tulee yhteensä 34 asuntoa. Rakentamistyöt kohteella on aloitettu elokuussa 2021, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihin syksyllä 2022.

Laajakallio on rauhallinen asuinalue, jossa kaikki keskeiset palvelut, kuten päiväkoti, alakoulu ja kauppa ovat lähettyvillä. Sujuvat liikenneyhteydet takaavat tarvittaessa myös helpot siirtymiset. Asuntoyhtiön suunnittelussa on panostettu myös asukasviihtyvyyttä lisääviin ratkaisuihin.

– Asuntoyhtymällä on Kirkkonummella jo yli 250 valmista Joo Kotien vuokra-asuntoa. Laajakallion ja Masalan alueen luonto- ja liikuntamahdollisuudet sekä liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Me uskomme alueen vetovoimaan ja haluamme myös kehittää sitä yhteisöllisyyden keinoin. Joo Kotimme sponsoroikin Masalaan avautunutta Joo.Arena-liikuntakeskusta, kertoo Jaakko Niskanen kohteen tilanneelta Asuntoyhtymä Group Oy:ltä.

Kirkkonummen Saaga ulkokuva

Energia- ja hiilijalanjälkilaskelmat ohjaavat valintoja

Valmistuvien asuntojen koot vaihtelevat 30,5-neliöisistä yksiöistä 58-neliöisiin kolmioihin. Asunnot on suunniteltu tilankäytöltään tehokkaiksi ja sisustusmateriaalit ovat skandinaavisen nykyaikaisia. Asumismukavuutta tuo myös vesikiertoinen lattialämmitys kaikissa tiloissa ja asuntokohtaisesti ohjattava koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla.

Yhtiön asukkaiden käyttöön valmistuu myös kerhohuone, talosauna ja 35 vuokrattavaa autokatospaikkaa. Lämmitysmuotona on ympäristöystävällinen maalämpö.

– Mangrovea ja Asuntoyhtymää yhdistää ketterä toimintatapa, matala hierarkia ja kestävän kehityksen mukaiset arvot, joten yhteisen hankkeen aloittaminen on käynnistynyt sujuvasti, sanoo Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Rakennusten suunnittelussa on painotettu kestävän kehityksen mukaisia valintoja.

– Laskemme jokaiselle Mangroven rakentamalle kohteelle energia- ja hiilijalanjälkilaskelmat, joiden avulla optimoimme rakennuksen talotekniikka- ja rakenneratkaisuja energiatehokkaaksi. Energiatehokkuudella voimme vaikuttaa eniten kiinteistön elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen ja kustannuksiin. Tämän vuoksi Saagan lämmitysmuodoksi valittiin ekologinen maalämpö ja rakennusten energiatehokkuusluokan tavoitteeksi asetettiin A-luokka, joka on korkein mahdollinen, Lundstedt kertoo.

Kirkkonummi vuokra-asunto Joo Kodit

Joo Kodit tarjoaa huoletonta asumista ilman takuuvuokraa

Asuntoyhtymä on asuntorakennuttaja, joka rakennuttaa kasvukeskuksiin laadukkaita vuokrakoteja.

Joo Kodit on Asuntoyhtymän uusi kuluttajabrändi, ja kaikki Asuntoyhtymän vuokra-asunnot ovat Joo Koteja. Joo Kodit ovat huolettomia, uusia tai uudehkoja asuntoja eri elämäntilanteisiin. Takuuvuokraa ei tarvita ja lemmikit ovat tervetulleita.

– Joo tarkoittaa huoletonta vuokra-asumista. Huolettomuus syntyy monista eri tekijöistä: yksi tärkeimmistä on teot, joita teemme kestävän huomisen puolesta. Mangroven kanssa on helppoa luoda kestäviä asumisen ratkaisuja, sanoo Jaakko Niskanen.

Lisätiedot

Mangrove Oy Antti Lundstedt, toimitusjohtaja p. 050 572 5200

Asuntoyhtymä Group Oy / Joo Kodit Heta Kärki, kaupallinen johtaja p. 050 566 2798

Mangrove

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa omistus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille ja toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy ja Mangrove Rakennuttaja Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2020 oli yli 40 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 100 henkilöä. www.mangrove.fi

Asuntoyhtymä

Me Asuntoyhtymällä rakennutamme, omistamme ja vuokraamme koteja Suomen kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Tampereen seudulla, Turussa ja Oulussa. Vastuullisena ja pitkäaikaisena omistajana luomme elämisen ja asumisen malleja, jotka tukevat kestävää kehitystä. Pidämme kodeistamme, asukkaistamme ja ympäristöstämme parasta mahdollista huolta. Joo Kotien missio on tehdä vuokra-asumisesta huoletonta: luoda mahdollisuuksia sanoa Joo elämän seikkailuille, tilaisuuksille ja oman sydämen seuraamiselle.