Kuvat kertovat, kuinka Kirkkonummen Masala on kehittynyt muutamassa vuodessa

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
19.2.2024

Joo Group on yksi merkittävimmistä alueeseen sijoittaneista vuokranantajista.

Kirkkonummen Masala ennen ja jälkeen

Kirkkonummen kehityssuunnitelmissa Masalasta on jo vuosia visioitu omaa pikkukaupunkiaan, jonka keskusta on läpikulkupaikan sijaan modernia kaupunkitilaa. Visiot alkavat hiljalleen konkretisoitua, kun alueen katukuva on muuttunut voimakkaan uudisrakentamisen seurauksena. Samalla lähipalvelut ovat kehittyneet vauhdilla.

Uudet taloyhtiöt kivijalkaliikkeineen ja Suomen monipuolisimpiin liikuntakeskuksiin lukeutuva Joo.Arena nousivat keskustaan nopeasti vain muutamassa vuodessa. Sinä aikana myös ruokakaupat uudistuivat.

Alueen väkiluku on kasvanut tasaista vauhtia nykyiseen noin 5 000 asukkaaseen. Lähipalveluiden lisäksi luonnonläheisyys ja hyvä sijainti puolen tunnin junamatkan päässä Helsingistä houkuttelevat jatkuvasti uusia tulijoita.

Tulevaisuuden suunnitelmissa keskustaa kehitetään yhä kaupunkimaisempaan suuntaan. Masalan ja Luoman alueella voisi asua 2040-luvulla jopa 11 000 asukasta.

Asuntokannan monipuolistuminen tukee alueen kehitystä

Väkiluvun kasvaessa Masalaan on toivottu perhekokoisia vuokra-asuntoja. Helmikuun puolivälissä valmistui Joo Groupin rakennuttama As Oy Kirkkonummen Hudson, jonka asunnot vuokrataan Joo Koteina. Suurimmat niistä ovat viiden huoneen asuntoja.

– Isoimmat asunnot yllättivät kysynnällään, ja ne vuokrattiinkin loppuun paljon ennen kohteen valmistumista. Muutama neljän huoneen ja keittiön asunto sekä pienempiä asuntoja on vielä vapaana, kertoo Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki.

Kirkkonummen Hudson on osa Joo Kotien New York -korttelia, joka on noussut Tinanpuiston kaava-alueelle. Alue koki täydellisen muodonmuutoksen entisestä pellonpohjasta moderniksi asuinkortteliksi. Nykyään se käsittää neljä taloyhtiötä, joissa on yhteensä 359 Joo Kotien vuokra-asuntoa.

YIT:n kanssa toteutettu rakennushanke kesti kaikkiaan noin neljä vuotta.

New York -kortteli vuonna 2021

New York -kortteli ennen ja jälkeen. Vuoden 2021 kuvassa näkyy rakenteilla oleva As Oy Kirkkonummen Manhattan ja sen takana Joo.Arenaa edeltänyt urheiluhalli. Syksyn 2023 kuvassa etummaisena on syksyllä vielä rakenteilla ollut, vuoden 2024 helmikuussa valmistunut As Oy Kirkkonummen Hudson aurinkopaneeleineen. Takavasemmalla ovat As Oy Kirkkonummen Soho ja As Oy Kirkkonummen Brooklyn. Joo.Arena ja Kirkkonummen Manhattan puolestaan näkyvät takaoikealla.

New York -kortteli vuonna 2023

Masalanportti vuorossa seuraavana

Masalan alueen kehitys jatkuu junaradan eteläpuolella Masalanportin kaava-alueella. Sinne saadaan Joo Groupin rakennuttamia asuinkerrostaloja, joiden joukossa on yhtiön ensimmäinen LEED-ympäristösertifioitu taloyhtiö As Oy Kirkkonummen Ferdinand.

Ferdinand valmistuu arvion mukaan keväällä 2025 ja siihen tulee erikokoisia Joo Kotien vuokra-asuntoja kaksioista neljän huoneen koteihin.