TET-jakso opetti, miten erilaisia työtehtäviä asuntojen vuokraamiseen liittyy

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
17.10.2022

9.-luokkalainen Kiia Anisimaa pääsi työelämään tutustumisen harjoittelussa sekä somettamaan että asentamaan pyykinpesukoneita.

TETtiläinen Kiia Anisimaa

Kiia Anisimaa tuli Joo Kotien Oulun toimistolle kahdeksi viikoksi tutustumaan asuntojen vuokraamiseen ja siihen liittyviin työtehtäviin. Kiia kertoo tykänneensä TET-paikasta, vaikkei ennakkoon tiennyt, mitä kaikkea töihin kuuluisi.

– Tulin vain testaamaan. Olin ajatellut, että asuntojen vuokraaminen on yksinkertainen homma ja että se hoidettaisiin kokonaan pienessä toimistossa, jossa on vain pari ihmistä. Nyt olen oppinut, että se onkin paljon monipuolisempi työ ja siihen sisältyy paljon eri asioita.

TETtiläinen Kiia Anisimaa 2

Kiia pääsi TET-jaksollaan täyttämään asukkaille jaettavia tervetulokasseja, päivittämään tietoja avaintenhallintajärjestelmään ja käymään asuntotarkastuksilla. Hän kävi yhdessä Joo Kotimestarin kanssa tekemässä asukkaiden kodeissa pieniä asennustöitä, kuten pyykinpesukoneiden asennuksia ja taulujen ripustamisia.

Kierrokset taloyhtiöillä olivat Kiian TET-jakson kohokohtia.

– Parasta oli se, kun pääsi tapaamaan asukkaita ja auttamaan heitä. Tykkäsin olla myös toimistolla tekemässä pieniä töitä, sillä siellä on todella kiva porukka.

TETtiläinen Kiia Anisimaa 4

Kiian TET-jaksoon pääsee tutustumaan tarkemmin Instagramissa, jonne jaoimme hänen TikTokkiin tekemänsä videokoosteen. Sisällöntuotanto on Kiialle mieluisaa, sillä hän haaveilee media-alan opinnoista.

– Media-ala ja markkinointi kiinnostavat. Yläkoulun jälkeen aion hakea OSAOlle medianomin opintoihin.

TETtiläinen Kiia Anisimaa 3

Mille Kiia haluaa sanoa elämässään Joo?

– Haluan sanoa Joo uusille asioille ja kaikille uusille mahdollisuuksille. Jos pystyy auttamaan toisia, sillekin sanon aina Joo, kyllä!