As Oy Oulun Lumihuipun rakentaminen on alkanut Hiukkavaarassa

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
26.9.2022

A-energialuokan uudiskohde hyödyntää valmistuessaan maalämpöä ja aurinkoenergiaa.

As Oy Oulun Lumihuippu web

As Oy Oulun Lumihuipun rakentaminen on alkanut Oulun Hiukkavaarassa. Kerrostaloon saadaan 59 Joo Kotien vuokra-asuntoa, jotka rakentaa Rave Rakennus. Tulevat Joo Kodit valmistuvat syksyllä 2023 ja niiden koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin.

Hiukkavaarasta rakennetaan Pohjois-Suomen suurinta kaupunginosaa 25 000 asukkaalle. Oulun Lumihuippu nousee hyvälle paikalle lähelle ruokakauppaa ja Hiukkavaaran monitoimitaloa, josta löytyvät muun muassa peruskoulu, päiväkoti, kirjasto ja harrastusmahdollisuudet aina kulttuurista kädentaitokursseihin. Alle kilometrin päässä sijaitsevat myös padelkentät, Hiukkavaaran urheilupuisto ja hiihtoladut.

– Kiva saada Joo Koteja myös Hiukkavaaraan! Alueesta on rakentumassa hieno ulkoilumahdollisuuksineen ja palveluineen, Joo Kotien vastuullisuusjohtaja Antti Niskanen sanoo.

Talvikaupungiksikin kutsuttu Hiukkavaara haluaa olla ilmastotietoisen suunnittelun esikuvana säästämällä energiaa ja materiaaleja sekä yhdistämällä luonnon osaksi arkea. Oulun Lumihuipusta tulee A-energialuokan taloyhtiö, joka lämpenee maalämmöllä ja jonka katolle asennetaan aurinkopaneelit.

Rave Rakennuksen toimitusjohtaja Mika Kaikkonen kertoo, että uudiskohde toimii jatkona Rave Rakennuksen korttelille, jonka ensimmäinen osa valmistui viime kesänä.

– Talvikaupungin lumihuippuinen kortteli saa jatkoa nimikkokohteesta As Oy Oulun Lumihuipusta. Rakennettavat huoneistot täydentävät kesällä valmistuneen, palvelutalon yhteyteen avattavan liikehuoneiston kanssa hienoa korttelikokonaisuutta Hiukkavaaran keskustaan.

Joo Kodit kehittää yhteisöllisyyttä Oulussa

Koko Oulun alueella on valmiita Joo Koteja yli 1000 ja rakenteilla reilut 500. Yksi Joo Kotien tärkeimmistä tavoitteista on ehkäistä asumisen yksinäisyyttä. Esimerkiksi Oulun Toppilansalmessa asukkaille on järjestetty asukastapahtumia ja tammikuussa 2023 alueelle avataan Joo Hetki -kahvila. Asuinkerrostalon katutasossa sijaitseva kahvila on avoin kaikille, ja se toimii myös tapahtumatilana sekä Joo Kotien asiakaspalvelupisteenä.

– Teettämämme markkinatutkimuksen mukaan joka kolmas vuokralla asuvista on kokenut asumisessaan yksinäisyyttä. Ihmiset olivat kuitenkin kiinnostuneita tutustumaan naapureihinsa. Haluamme vuokranantajana luoda asukkaille kohtaamispaikkoja, Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki sanoo.