Uusi kahvilakonsepti Joo Hetki lisää vuokra-asumisen yhteisöllisyyttä

Heta Kärki
Heta Kärki
6.4.2022

Tiedote 6.4.2022, päivitetty 26.10.2022

Joo Kotien sosiaalinen missio on ehkäistä asumisen yksinäisyyttä, ja vuokranantaja kokeilee nyt uudenlaisia keinoja taloyhtiöidensä yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Alkuvuodesta 2023 avautuva Joo Hetki -kahvila ja tapahtumatila kutsuu naapuruston asukkaat tutustumaan toisiinsa. Kahvilakonsepti on vain yksi monista luovista ratkaisuista, joilla Joo Kodit pistää vuokra-asumisen perinteiset mallit uusiksi.

Joo. Hetki kahvilan julkisivu

Vuokranantaja Joo Kodit avaa monipuolisen kahvilan ja tapahtumatilan Oulun Toppilansalmeen valmistuvaan kerrostaloonsa As Oy Oulun Mallastohtoriin alkuvuodesta 2023. Olohuonemaisessa Joo Hetkessä asukkaat voivat helposti tutustua naapureihinsa ja viettää heidän kanssaan aikaa.

– Teettämämme markkinatutkimuksen mukaan joka kolmas vuokralla asuvista on kokenut asumisessaan yksinäisyyttä. Ihmiset olivat kuitenkin kiinnostuneita tutustumaan naapureihinsa. Haluamme vuokranantajana luoda asukkaille kohtaamispaikkoja, Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki sanoo.

Joo Kodeilla on eri puolilla Oulua jo yli 1000 vuokra-asuntoa. Asuntojen rakennuttamisen lisäksi Joo Kodit kehittää asuinalueita aktiivisesti. Toppilansalmessa ei ole entuudestaan paljoa palveluita, joten haluamme olla mukana alueen elävöittämisessä, kertoo vuokraaja Josefiina Toikka.

– Moni asukkaistamme on juuri muuttanut ensimmäiseen omaan kotiinsa ja asuu yksin. He voivat tulla kahvilaan aamupalalle, tekemään koulutöitä tai muuten vain oleilemaan. Joo Hetki toimii myös Joo Kotien asiakaspalvelupisteenä, josta asukkaat voivat esimerkiksi hakea avaimet uuteen kotiinsa. Haluamme olla helposti lähestyttävä vuokranantaja, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja tekee asunnon vuokraamisesta mahdollisimman mutkatonta.

Joo. Hetki kahvila Oulu sisustus Oulun Mallastohtorissa kahvila tuodaan erottamattomaksi osaksi asukkaiden arkea.

Oulun Mallastohtoria ja Joo Hetkeä rakentaa Temotek, joka on asuntorakentamisen lisäksi kokenut liike- ja toimitilojen rakentaja. Oulun asuntotuotannon projektipäällikkö Antti Löfbacka kertoo, että he rakentavat mielellään tiloja kivijalkapalveluille osana asuntorakentamista.

– Myös meille lähellä olevat palvelut sekä yhteisöllisyys ovat arvoina tärkeitä ja osa sitä, miten käsitämme elämänlaadun rakentamisen kokonaisuuden. Temotekilla on omaa asuntotuotantoa samassa korttelissa Joo Kotien kanssa, ja Joo Hetki palvelee koko korttelin asukkaita.

Joo Hetken tulevat kahvilatyöntekijät pääsevät luomaan alueelle yhteisöllisyyttä ja järjestämään asukkaiden toivomia tapahtumia, kuten kirpputoreja. Joo Kotien muita uusia vuokra-asumisen palveluita ovat esimerkiksi kalustetut Joo+ asunnot, yhteiskäyttöautot sekä maksuttomat sauna- ja treenivuorot.

Lisätietoja

Heta Kärki, Kaupallinen johtaja, 0505662798, heta.karki@asuntoyhtyma.fi

www.joo-kodit.fi

Antti Löfbacka, Projektipäällikkö, 050 577 4626, antti.lofbacka@temotek.fi

www.temotek.fi

Joo Kodit on vuokranantaja, joka luo asiakkailleen henkilökohtaisesta ja joustavasta palvelusta, yhteisöllisyyden edistämisestä sekä ekologisuudesta kumpuavaa huolettomuutta. Joo Koteja on Suomen kasvukeskuksissa kaikkiaan yli 5 000. Vastuullisena ja pitkäaikaisena omistajana luomme elämisen ja asumisen malleja, jotka tukevat kestävää kehitystä. Pidämme kodeistamme, asukkaistamme ja ympäristöstämme parasta mahdollista huolta.

Temotek on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyhtiö. Olemme innovatiivinen asumisen, liike- ja toimitilatarpeiden, rakentamisen ja kiinteistökehityksen kumppani. Pääkonttorimme sijaitsee Oulussa ja lisäksi asiakkaitamme palvelee kasvava toimisto pääkaupunkiseudulla. Yhteensä työllistämme noin 200 osaavaa ammattilaista. Rakennamme Helsingin ja Rovaniemen välillä ja olemme toteuttaneet kohteita niin suurimmissa kaupungeissa kuin pienemmissä kunnissakin.