Joo+ mullistaa vuokra-asumisen kulttuuria Suomessa

Sanni Siira
Sanni Siira
14.2.2022

Katso kalustetut vuokra-asunnot yrityksille Joo Kotien sivuilta.

Pitkäaikainen vuokra-asuminen kalustetussa asunnossa on ollut Suomessa tähän asti kallista ja melko harvinaista. Joo Kodit tuo ensimmäisenä alan toimijana kansainvälisen trendin Suomeen tarjoamalla vakituisia vuokra-asuntoja myös kalustetusti, kohtuuhinnalla.

Joo Kodit lanseerasi uuden kalustetun vuokra-asumisen ratkaisun nimeltään Joo+ vuoden 2022 alussa, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat koteihinsa pian sen jälkeen. Sisustussuunnittelija on valinnut Joo+ asuntoihin kodin tärkeimmät kalusteet. Keittiötavarat, vuodevaatteet ja viherkasvit asukkaat tuovat mukanaan ja tekevät siten kodista omannäköisensä. Joo+ asuntojen minimivuokra-aika on puoli vuotta, ja ennakkoetuna kalustus maksaa vain 45 euroa kuukaudessa asunnon vuokran päälle. Palvelu on suunnattu erityisesti niille, jotka ovat uuden elämänvaiheen edessä, kuten opiskelijoille, työn perässä toiselle paikkakunnalle muuttaville tai äskettäin eronneille.

– Monet asukkaamme ovat kyselleet kalustettuja asuntoja vakituiseen ja pitkäaikaiseen asumiseen, ja huomasimme, että tällainen palvelu puuttui Suomesta. Joo+ palvelun tavoite on tehdä muutosta mahdollisimman helppo ja nopea. Me hankimme kalusteet ja kokoamme ne, jotta asukas pääsee lähes muuttovalmiiseen kotiin, eikä hänen tarvitse maksaa suuria summia uusista huonekaluista tai miettiä niiden kuljetusta, kertoo Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki.

Joo Kodeilla on noin 4 200 valmista vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea, ja Joo+ kalustettuja koteja on tällä hetkellä saatavilla muutamassa taloyhtiössä Tampereella, Nokialla, Turussa ja Oulussa. Joo Kodit kasvaa parhaillaan voimakkaasti ja tuo tulevina vuosina palvelun myös muille paikkakunnille.

Yhteisöllisyyden edelläkävijä

Hyvinvointia tukevien kokonaisvaltaisten vuokra-asumisen palveluiden kysyntä kasvaa Suomessa, ja Joo Kodit toimii tässä alan suunnannäyttäjänä. Joo+ on vain yksi monista Joo Kotien huolettomista ja joustavista asumisen palveluista. Tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu asumisen yksinäisyyden ehkäiseminen.

Joo Kotien teettämän markkinatutkimuksen mukaan joka kolmas vuokralla asuvista on kokenut yksinäisyyttä asumisessaan. Joo Kotien asukkaista suurin osa on nuoria aikuisia, jotka toivovat laadukkaan asunnon lisäksi mahdollisuuksia tutustua naapureihinsa. Asukkaille tarjotaankin muun muassa liikuntapalveluita ja tulevaisuudessa myös yhteiskäyttötiloja ja taloyhtiökahviloita kohtaamispaikoiksi.