Asuntoyhtymä ja Marvea ovat sopineet uudiskohteen rakentamisesta Hämeenlinnan Keinusaareen

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
2.6.2022

As Oy Hämeenlinnan Keinusaari täydentää Joo Kotien vuokrakotitarjontaa suositulla asemanseudulla.

As Oy Hämeenlinnan Keinusaari

Asuntoyhtymä ja Marvea ovat sopineet 119 uuden Joo Kodin rakentamisesta Hämeenlinnan Keinusaareen. Taloyhtiön nimeksi tulee As Oy Hämeenlinnan Keinusaari ja se valmistuu arvion mukaan kesällä 2023.

A-energialuokan taloyhtiöön asennetaan aurinkopaneelit ja lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä. Vedenkulutusta puolestaan pystytään helposti seuraamaan etäluettavilla mittareilla. Toimivissa pohjaratkaisuissa vältetään luomasta hukkatilaa, mikä osaltaan pienentää asumisen ympäristövaikutuksia. Kaikissa vuokrakodeissa ilahduttavat myös laadukkaat ja aikaa kestävät materiaalit.

– Joo on elämäntapa, joka nojautuu huolettomaan ja helppoon asumiseen. Iloksemme saamme rakentaa sitä Hämeenlinnaan, sanoo Asuntoyhtymän toimitusjohtaja Jaakko Niskanen.

Marvea ja Asuntoyhtymä ovat tehneet yhteistyötä useissa rakennushankkeissa eri puolilla Suomea, kertoo Marvean toimitusjohtaja Miikka Routama.

– Asumisratkaisut on mietitty tarkkaan ja molemmilla on selkeä näkemys siitä, millaista laatua haluamme tehdä. Sekä Marvealla että Asuntoyhtymällä on vahvasti sitoutunutta henkilöstöä tekemässä yhteisiä hankkeita, Routama sanoo.

Sujuvaa arkea asemanseudulla

Hämeenlinnan Keinusaaren uudiskohde täydentää Joo Kotien asuntotarjontaa suositulla Hämeenlinnan asemanseudulla. Tänä kesänä Keinusaaren lähelle Asemanrannan uudelle asuinalueelle valmistuu 100 vuokrattavaa Joo Kotia As Oy Hämeenlinnan Asemanranta -nimiseen taloyhtiöön. Siellä asukkaat saavat käyttöönsä taloyhtiön kuntoilutilan, yhteiskäyttöauton ja maksuttomat saunavuorot.

Asemanrannan ja Keinusaaren suosiot perustuvat hyvään sijaintiin Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Läheltä löytyy ravintoloita, kauppoja, kulttuurikeskus Verkatehdas sekä Hämeenlinnan taidemuseo. Vanajaveden rannan viihtyisät puistot vetävät väkeä iltaisin ja viikonloppuisin.

Asemanseudulla ei tarvitse omistaa omaa autoa, sillä lähipalvelut ja sujuva julkinen liikenne takaavat helpon arjen. Läheiseltä rautatieasemalta pääsee myös helposti matkaamaan eri puolille Suomea.