Uusi A-energialuokan kerrostalo nousee Jyväskylän Kangasvuoreen

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
4.5.2022

Jyväskylän Tulisydämeksi nimettyyn taloyhtiöön valmistuu 93 Joo Kotien vuokrakotia loppukesästä 2023.

Jyväskylän Tulisydämen havainnekuva netti Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto Peltonen & Sinisalo Oy

Uuden A-energialuokan kerrostalon rakentaminen on alkanut Jyväskylän Kangasvuoressa. Jyväskylän Tulisydämeksi nimettyyn taloyhtiöön valmistuu loppukesästä 2023 yhteensä 93 Joo Kotien vuokrakotia, jotka rakentaa Pohjola Rakennus. Tulevien asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin.

Tulisydämen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja katolle asennetaan aurinkopaneelit. Ekologisuus on huomioitu myös liikkumisessa, kertoo Joo Kotien vastuullisuusjohtaja Antti Niskanen.

– Asumisen vaatimukset muuttuvat koko ajan, mutta yritämme ennakoida niitä muun muassa varustamalla jo nyt kaikki autopaikat sähköauton latausmahdollisuudella – ja aurinkoisena päivänä akkuun voi latautua jopa oman talon aurinkosähköäkin! Niskanen kertoo.

Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Veli-Pekka Innon mukaan Asuntoyhtymä on ollut hyvä yhteistyökumppani.

– Tulisydämen kaupan neuvottelut sujuivat hienosti ja nopeasti. Yhteistyö on toiminut hyvin, Into kiittelee.

Palvelut lähellä

Uudet vuokrakodit rakentuvat loistavalle paikalle hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Reilun 500 metrin päässä on kaksi vuotta sitten valmistunut Keski-Suomen suurin kauppakeskus Seppä ja läheltä löytyy ulkoilumaastoja lenkkeilyyn sekä hiihtoon.

Kahdeksankerroksiseen taloyhtiöön saadaan hulppeat näkymät Jyväskylän keskustaan asti. Keskustan palveluihin on nykyisellään matkaa kolme kilometriä, mutta tulevaisuudessa ne tulevat yhä lähemmäksi, kun Jyväskylän keskusta levittäytyy laajemmalle uuden Kankaan asuinalueen valmistuttua 2030-luvulla.