Lamminrahkan uusi kaupunginosa yhdistää Kangasalan ja Tampereen parhaat puolet

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
21.4.2022

Joo Kotien uudet kerrostalot ovat asuinalueen ensimmäisiä rakennushankkeita.

Lamminrahkan uudiskohteen havainnekuva

Kangasalan ja Tampereen rajalle on alettu rakentaa uutta houkuttelevaa kaupunginosaa, joka on nimetty Lamminrahkaksi. Joo Kotien vuokra-asuntojen rakentaminen käynnistyi Lamminrahkassa maaliskuun lopulla osoitteissa Taitajakatu 2 ja Mossin Puistokatu 12. Sinne nousevat Mangroven rakentamat Kangasalan Kuningas ja Kangasalan Kuningatar.

Kangasalan Kuninkaaseen ja Kuningattareen valmistuu vuosien 2023–2024 aikana yhteensä 235 Joo Kotien vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin. A-energialuokan talojen lämmitys toteutetaan ekologisen maalämmön ja toimitusvarman kaukolämmön yhdistelmänä.

Lamminrahka on ulkona liikkujan unelma

Lamminrahkassa metsä ja kauniit luontopolut odottavat vain muutaman askeleen päässä kotiovelta. Vehreiden maisemien lisäksi uuden asuinalueen valttina ovat kattavat lähipalvelut. Kävelymatkan päästä löytyy tulevaisuudessa Lamminrahkan tori, kauppoja, ravintoloita ja koulukeskus, joka muuttuu iltaisin ja viikonloppuisin harrastustilaksi. Liikunnasta pitäviä hemmotellaan monipuolisella liikuntapuistolla ja hiihtoladuilla.

Kangasalan keskustaan pääsee bussilla vartissa ja Tampereen keskustaan vain hieman pidemmässä ajassa. Näin asukkaat pääsevät helposti nauttimaan niin Tampereen kaupungin tarjonnasta kuin Kangasalan kauniista harjumaisemista. Lamminrahkaan on myös suunniteltu raitiotielinja Tampereelle.

Tutustu rakenteilla oleviin vuokra-asuntoihin Joo Kotien sivuilla.

Lue lisää asuinalueesta Lamminrahkan sivuilla.