Joo Kotien asukkaille aletaan tarjota ilmaista apua kodin laittamiseen

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
23.5.2022

Joo Kotimestari -palvelu tuodaan ensimmäiseksi Espooseen, Kirkkonummelle ja Ouluun.

Joo Kotimestari

Joo Kodit haluaa tarjota asukkailleen huoletonta vuokra-asumista ja auttaa kodin laittamisessa oman näköiseksi. Asukkaat voivat nyt tilata uuden Joo Kotimestari -palvelun kodin pieniin sisustus- ja kunnostustöihin, kuten kattovalaisimien asentamiseen, taulujen ja peilien kiinnittämiseen tai pyykinpesukoneen asentamiseen.

Toivottu lisäpalvelu laventaa käsitystä siitä, mitkä asiat vuokra-asumisessa ovat perinteisesti ajateltu kuuluvan asukkaan tehtäviin ja mitkä vuokranantajan vastuulle.

– Me Joo Kodeilla haluamme tehdä vuokra-asumisesta mahdollisimman huoletonta. Moni asukkaistamme muuttaa ensimmäistä kertaa omaan kotiin, eikä heillä välttämättä ole työvälineitä tai osaamista laitteiden asentamiseen. Joo Kotimestari auttaa asukkaita ilmaiseksi, jotta heille jää enemmän aikaa nauttia uudesta kodista, kertoo Asuntoyhtymän kaupallinen johtaja Heta Kärki.

Kärki kertoo, että Joo Kotien lupaama huolettomuus koostuu useasta asiasta.

– Meillä ei ole takuuvuokria ja lemmikit ovat aina tervetulleita. Halutessaan asukkaat voivat vuokrata kotinsa myös valmiiksi kalustettuina, jolloin heidän ei tarvitse tuoda mukanaan muuta kuin omat astiat, vaatteet, vuodevaatteet ja henkilökohtaiset tavarat.

Myös pidempään asuneet asukkaat hyötyvät Joo Kotien kattavista palveluista. Tuttuun Joo Kotimestariin voi ottaa yhteyttä kalusteiden ja sisustusesineiden kiinnittämisen lisäksi pienissä korjaustöissä, kuten oven saranoiden öljyämisessä tai kahvojen kiristämisessä.

Palvelu on saatavilla tällä hetkellä useissa Espoon, Kirkkonummen ja Oulun taloyhtiöissä. Sitä laajennetaan hiljalleen uusille paikkakunnille ja tavoitteena on tarjota se tulevaisuudessa kaikissa taloyhtiöissä.

Lue lisää kotimestarista Joo Kotien sivuilta.