Joo Groupin kesätyöntekijöiden kokemuksissa toistuvat vastuun saaminen ja mukava työyhteisö

Hilla Höyhtyä
Hilla Höyhtyä
17.8.2023

Kesätyöntekijät Joolla

Kesätyöntekijät ovat tärkeä osa porukkaamme Joolla, ja tänä vuonna heitä oli joukossamme jälleen upea porukka. Haastattelimme kesätyöntekijöitämme Oulusta, Tampereelta, Kivistöstä ja Kauniaisista, ja kysyimme heiltä, millaista on olla töissä Joo Groupilla.

Luukas Soukka Luukas Soukka, 19-vuotias, vuokrauksen kesätyöntekijä Oulussa

Asuntonäyttöjä aina odottaa innolla, koska asukkaiden kanssa on mukava käydä näytöllä ja jutustella

Mitä teet Joolla? Aloitin Joolla helmikuussa harjoittelijana taloushallinnon puolella, jonka jälkeen siirryin kesätöihin tänne vuokrauspuolelle. Eli vuokrailen asuntoja, ja elokuussa olen tuuraillut myös toista vuokraajaa. Työtehtäviin kuuluu asuntonäyttöjä, asiakkaiden yhteydenottoa varausten kautta, sopimusten tekoa ja laskutusten aloitusta. Kyseessä tosi monipuolinen homma.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta? Asuntonäytöt ja erilaiset asiakaskohtaamiset. Näyttöjä aina odottaa, koska asukkaiden kanssa on mukava käydä näytöllä ja jutustella.

Mikä yllätti? Minut yllätti, miten monipuolista tämä työ on, hyvällä tavalla.

Lempimuisto? On vaikeaa sanoa yhtä lempimuistoa, koska joka päivältä, kun on toimistolla, on mahtavia muistoja. Koko kokemus Joolla on lempimuisto.

Parasta Joolla? Työkaverit ja työilmapiiri on täällä se ihan paras juttu! Heti harjoittelussa tuntui, että on otettu hyvin mukaan porukkaan.

Vilja Halme Vilja Halme, 21-vuotias, kauppatieteiden ja valtiotieteiden opiskelija, taloushallinnon ja hallinnon harjoittelija Kauniaisissa

Lempimuistojani ovat lounashetket työkavereiden kanssa ja hyvät keskustelut.

Mitä teet Joolla? Olen taloushallinnon ja hallinnon harjoittelija. Eli teen puoliksi taloushallintoa, mihin kuuluu vedentasauslaskujen tekeminen ja asukkaille lähettäminen. Puoliksi toimin hallinnon harjoittelijana, eli teen osakekirjoja. Tämä tarkoittaa tarkastamista, että tiedot ja siirtomerkit ovat oikein, minkä lisäksi skannaan osakekirjat ja päivitän Exceliin.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta? Kokonaisuudessaan mielenkiintoisinta on päästä tutustumaan tähän alaan, ja oppimaan siitä miten paljon eri osastoja tähän kuuluu, ja miten ne ovat yhteydessä toisiinsa ja minkä kokonaisuuden ne muodostavat asukkaille. Ja itselle mielenkiintoisinta on oppia lisää vedentasauksesta, ja siitä miten se vaikuttaa kulutukseen ja toimintaan. Järjestelmien käyttö on ollut myös mielenkiintoista, ja niiden käyttötaitoa tulee varmasti tarvitsemaan myös tulevaisuudessa.

Mikä yllätti? Olen positiivisesti yllättynyt työilmapiiristä. Kaikki ihmiset ovat mukavia ja iloisia, ja se on ihanaa. Vaikka välillä on hektistä, niin aina on hyvä fiilis tulla töihin.

Parasta Joolla? Työilmapiiri ja yhteisö. Ihmiset kannustavat toisiaan ja ovat aidosti mukavia ja positiivisia. Täällä luodaan hyvää yhdessä tekemisen ilmapiiriä – autetaan toisiamme, heitetään läppää ja pidetään hauskaa töissä.

Martin Påwals Martin Påwals, 20-vuotias, kauppatieteiden opiskelija, vuokrauksen kesätyöntekijä Kauniaisissa

Täytyy mainita jotain Joo-fiiliksestä! Täällä parasta on yhteisöllisyys ja toisten kunnioitus ja kaikki työkaverit ovat tosi mukavia.

Onko aiempaa kokemusta alalta? Ei ole yhtään kokemusta alalta, löysin työpaikkailmoituksen Duunitorista ja muistin että olen nähnyt Joon aiemmin Kauniaisissa. Duunitorin kuvaus kuulosti mielenkiintoiselta ja hain hommaan.

Mitä teet Joolla? Olen asuntovuokrauksen kesätyöntekijä, ja tuuraan vuokraajia, jotka ovat lomalla. Työtehtävät ovat monipuolisia ja sisältävät koko prosessin hakemuksesta avaintenluovutukseen. Vuokraajana saa niin sanotusti maistiaisia kaikesta, sillä pääsee myymään näytössä, sopimuksen ja laskujen teossa pääsee toimistotöihin ja asukkaan kanssa kommunikoidessa pääsee tekemään asiakaspalvelua.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta? Näytöt, tykkään niistä eniten, kun saa tavata paljon erilaisia ihmisiä, heittää heidän kanssaan läppää ja oppia, miten eri ihmisten kanssa toimitaan ja miten heidät kohdataan. On myös kivaa huomata, miten ihmiset rentoutuu enemmän näytön edetessä.

Mikä yllätti? Positiivisesti yllätti, että saan tehdä vuokraajana duunia, koska aluksi luulin, että kyseessä olisi vain avustavia hommia. Vaikka tuuraukset aluksi vähän jännittivät, olen tykännyt niistä kaikkein eniten. Vaikka on enemmän tekemistä, se on mielekkäämpää ja helpompaa, koska näkee itse koko vuokrausprosessin.

Fia Salo Fia Salo, 21-vuotias, vuokrauksen kesätyöntekijä Tampereella

Työtäni arvostetaan ja saan tehdä mielekkäitä hommia

Mitä teet Joolla? Olen ollut kesän ajan vuokrauksen ihmisten apuna, minkä lisäksi vuokrasin myös omaa kohdetta. Tämä tarkoittaa siis, että minulla oli yksi taloyhtiö, josta pidin täysin huolta, siellä vuokrasin asuntoja eteenpäin ja hoidin juoksevia asioita.

Mikä yllätti? Yllätyin siitä, että oikeasti sai vastuuta, ja se oli tosi positiivinen yllätys. Niin lyhyessä ajassa minulle uskallettiin antaa hoidettavaksi oma kokonaisuus, ilman että oli tietoa tai kokemusta alalta. Oli kaunis perjantaipäivä, kun tulin aamulla töihin ja Maaria kysyi, että "Haluatko vähän lisää vastuuta?

Lempimuisto? Työpäivä, kun menimme Hämeenlinnaan, kuvasimme taloyhtiövideon, haettiin smoothieita ja järjestettiin avoin näyttö. Oli kivaa tehdä kaikkea normaalista poikkeavaa!

Parasta Joolla? Työkaverit ja työyhteisö! Ei ole missään työpaikassa otettu kesätyöntekijöitä näin ihanasti vastaan. Täällä minun työtäni arvostetaan, ja saan tehdä mielekkäitä hommia.

Otto Silvennoinen Otto Silvennoinen, 22-vuotias kiinteistötalouden opiskelija, vuokrauksen kesätyöntekijä Vantaalla

Yllätti, miten paljon täällä kuunnellaan omia kiinnostuksen kohteita. Kun esimerkiksi kerroin, että minua kiinnostavat myös rahoituspuolen asiat, pääsin kuulemaan niistä lisää. Täällä autetaan kehittymään.

Mitä teet Joolla? Täällä vuokraustoiminnassa työtehtävät ovat olleet tosi monipuolisia, ja olen päässyt tekemään kaikenlaista myös vuokraustoiminnan ulkopuoleltakin. Olen esimerkiksi päässyt perehtymään myös talouspuolen ja rahoituspuolen asioihin. Kesällä olen toiminut tuuraajana meidän vastuuvuokraajille. Eli olen päässyt tositoimiin ja saanut vastuuta, kun olen huolehtinut monista taloyhtiöistä.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta? Tuurausjaksot ovat olleet omalla tavalla mielenkiintoisimpia sen puoleen, että on itse ollut vastuussa kaikesta. On päässyt itse ratkaisemaan asioita ja hoitamaan kaiken. Ja on sitä kautta tuntunut mielekkäältä, kun koko prosessi on ollut hoidossa.

Lempimuisto? Yhteiset tapahtumat tiimin kanssa, kuten kesäpäivät.