Turkuun valmistuu loppuvuodesta 247 uutta Joo Kotia

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
21.11.2022

Uuteen kotiin muutto on tehty helpoksi, kun asukkaat voivat tilata ilmaista apua pyykinpesukoneen ja valaisimien asennukseen.

As Oy Turun Henningin rakennustyömaata kuvattuna syyskuun alussa

Joulukuun lopulla Turkuun valmistuu kaksi Joo Groupin rakennuttamaa uudiskohdetta, joihin tulee yhteensä 247 uutta Joo Kotia. As Oy Turun Henningin ja As Oy Turun Kirstinpuiston Helmen tulevat asukkaat voivat tilata Joo Kotimestarilta apua oman kodin laittoon, kuten pyykinpesukoneen asentamiseen, valaisimien asentamiseen tai taulujen ja peilien kiinnittämiseen.

– Kaikilla asukkaistamme ei välttämättä ole tarvittavia työvälineitä pienten asennustöiden tekoon. Me haluamme tehdä muutosta helppoa ja huoletonta tarjoamalla apua oman kodin laittoon ilman lisäveloitusta. Samalla varmistamme sen, että eri materiaaleille käytetään oikeanlaisia kiinnitysvälineitä, ja pintamateriaalit säilyvät siisteinä myös seuraaville asukkaille, sanoo Joo Groupin kiinteistöjohtaja Mikko Väänänen.

Herttuankulmaan saadaan vuokrakotien lisäksi Joo Kotien toimisto

As Oy Turun Henning

Lehdon rakentama As Oy Turun Henning sijaitsee Herttuankulmassa. A-energialuokan taloyhtiöön valmistuu vuokrattavia yksiöitä ja kaksioita yhteensä 118 kappaletta. Sähköautojen latauspisteitä saadaan lähes 70.

Herttuankulmassa on jo entuudestaan korttelin verran Joo Kotien taloyhtiötä. Alueen asukkaita palvelee pian Joo Kotien uusi toimisto, joka valmistuu Turun Henningin katutasoon. Näin asiakkaiden on helppo hakea avaimet uuteen kotiinsa ja kysyä apua aina tarvittaessa.

Kirstinpuiston uudiskohteeseen tulee maalämpöjärjestelmä

As Oy Turun Kirstinpuiston Helmi

NCC:n rakentama As Oy Turun Kirstinpuiston Helmi on Joo Kotien ensimmäinen taloyhtiö Kirstinpuiston uudella asuinalueella. Tulevia asukkaita ilahduttavat taloyhtiön sauna kattoterasseineen ja korttelin yhteinen ulkokuntosali. 129 vuokra-asunnon koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin.

NCC:n hankekehityspäällikkö Elias Mäkelä kertoo, että tämäkin kohde valmistuu A-energialuokkaan.

– Kirstinpuiston Helmeen asennetaan kymmenen maalämpökaivoa. Hankkeeseen on myös suunniteltu runsaasti hulevesiä sitovia viherrakenteita, kuten suuria puita sekä viherkatot auto- ja pyöräkatoksiin.

Kirstinpuistoon valmistuu keväällä myös Lehdon rakentama As Oy Turun Olva, johon tulee 82 Joo Kotien vuokra-asuntoa.