Joo Group on saanut Euroopan investointipankilta 100 miljoonan euron vihreän lainan energiatehokkaiden vuokra-asuntojen rakennuttamiseen

Heta Kärki
Heta Kärki
21.2.2023

Tiedote 21.2.2023

Euroopan investointipankki (EIP) ja Joo Group Oy ovat sopineet 100 miljoonan euron vihreästä lainasta, joka käytetään energiatehokkaiden asuinrakennusten rakennuttamiseen. EIP:ltä saatava rahoitus tukee Joo Groupin 29 uuden energiatehokkaan asuinkerrostalon rakennuttamista. Rakennuksiin valmistuu yhteensä 2107 uutta Joo Kotien vuokra-asuntoa, jotka sijaitsevat Suomen kasvukeskuksissa: Uudellamaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä.

Investointi tukee kansallista strategiaa kehittää asuinrakennuksia, jotka ovat mahdollisimman energiatehokkaita. Rahoituksen saaneiden, vuonna 2023–2025 valmistuvien uusien asuntojen energiankäyttö on keskimäärin 18 % tehokkaampaa kuin tämänhetkinen lainsäädäntö vaatii.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta kehittää – ja jopa haastaa – suomalaisten asumista. Joo-tiimimme luo kunnianhimoisesti tulevaisuuden asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat niin energia- ja ympäristönäkökulman kuin asumismukavuuden. Yhteistyö EIP:n kanssa kuten myös LEED Platinum -ympäristösertifikaatin tavoittelu uusimmissa projekteissamme tuo entistäkin enemmän järjestelmällisyyttä työhömme, sanoo Joo Groupin toimitusjohtaja Antti Niskanen.

– Kohtuuhintaisille, energiatehokkaille asunnoille on suuri tarve. Energiakriisi ja Ukrainan sota ovat erityisesti korostaneet lämmitys- ja viilennysratkaisujen optimaalista hyödyntämistä asumisessa, sanoo EIP:n varapääjohtaja Thomas Östros.

– Olemme iloisia saadessamme rahoittaa tätä projektia. Sen tavoitteet ovat linjassa EIP:n energiarahoituksen kanssa, Östros jatkaa.

– Työskentely EIP:n asiantuntevan ja avuliaan tiimin kanssa on ollut miellyttävää. Lainaprosessin vaatima kattava arviointi on auttanut meitä kehittämään omaa toimintaamme laajemminkin. Odotamme innolla pitkäjänteistä yhteistyötä Euroopan investointipankin kanssa, sanoo Joo Groupin rahoitus- ja hallintojohtaja Janne Meriläinen.

Taustatietoa

Euroopan investointipankki (EIP) on pitkäaikaisia lainoja myöntävä Euroopan unionin rahoituslaitos, jonka omistavat EU:n jäsenvaltiot. EIB Groupin kunnianhimoinen tavoite on Ilmastopankin toimintasuunnitelman mukaisesti tukea ilmastotoimiin ja ympäristökestävyyteen liittyviä investointeja biljoonalla eurolla 2030-luvulla, sekä sijoittaa yli 50 % EIP:n rahoituksesta ilmastotyöhön sekä kestävään kehitykseen vuoteen 2025 mennessä. EIB Group on kaikessa uudessa toiminnassaan sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin vuoden 2021 alusta lähtien.

Joo Group Oy kehittää, omistaa ja hallinnoi kiinteistöjä Suomen kasvukeskuksissa. Portfolio käsittää yli 6000 Joo Kotien vuokra-asuntoa, arvoltaan yli miljardia euroa. Joo lupaa asukkailleen huoletonta vuokra-asumista tarjoamalla joustavaa palvelua, yhteisöllisyyttä sekä vastuullisia asumisen ratkaisuja.

Lisätietoja

Joo Group: Antti Niskanen, antti.niskanen@joogroup.fi, puh.: +358 50 5378676

Euroopan investointipankki: Kristiina Randmaa, k.randmaa@ext.eib.org, puh.: +352 4379 72894

Verkkosivu: www.eib.org/press — Press Office: +352 4379 21000 — press@eib.org