Kiinteistöalaa uudistavasta Joo Kodeista kasvamassa yksi Oulun suurimpia vuokranantajia

Marianne Korhonen
Marianne Korhonen
20.6.2023

Tiedote 20.6.2023

Kehitysmyönteinen Oulu on ollut oiva ympäristö uudenlaisten asumisen ratkaisujen pilotoimiseen.

As Oy Oulun Hohto

Joo Kodit kasvattaa osuuttaan Oulun vuokra-asuntomarkkinoilla, kun useita uudiskohteita nousee Karjasiltaan, Toppilansalmeen ja Hiukkavaaraan. Vuoden 2023 lopussa Joo Kotien määrä lähentelee Oulussa jo 1700 kappaletta.

Joo Koteja rakennuttaa Joo Group -niminen yritys, joka toimii useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Noin viidesosa kaikista Joo Kodeista sijaitsee Oulussa. Moni huolettoman vuokra-asumisen kehitysideoista on lähtenyt liikkeelle sieltä.

– Kehitämme jatkuvasti vuokra-asumista kokonaisvaltaisemmaksi palveluksi. Vuokra-asuminen ei voi olla vain katto ja seinät. Se on yhteisöllisyyttä ja elämää helpottavia palveluita. Olemme pilotoineet Oulussa monia palveluitamme, sillä tunnelma täällä on todella kehitysmyönteinen. Avasimme muun muassa alkuvuodesta 2023 Toppilansalmeen kaikille avoimen Joo Hetki -kahvilan, ja olemme iloksemme saaneet paikallisilta paljon palautetta ja kehitysideoita, kertoo Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki.

Joo Hetki -kahvila

Monipuolisia palveluita asennusavusta kuntosaleihin

Joo Kotien kiinteistöjohtaja Mikko Väänänen kertoo, että nyt uudiskohteiden asunnoissa kokeillaan uudenlaista suunnittelukonseptia. Tehosteseiniin, lattioihin, keittiökalusteisiin ja kylpyhuoneisiin lisätään rohkeasti väriä.

– Toimme asuntoihimme iloa, eloa ja kotoisuutta. Persoonalliset materiaalivalinnat erottuvat perinteisestä vuokra-asuntorakentamisesta ja luovat kauniin pohjan asukkaiden omalle sisustukselle, Väänänen sanoo.

As Oy Oulun Lumihuippu

As Oy Oulun Lumihuippu

As Oy Oulun Lumihuippu

Asukkaat voivat tilata Joo Kotimestarilta ilmaista asennusapua valaisimien ja pyykinpesukoneiden asentamiseen sekä taulujen ja peilien kiinnittämisen. Taloyhtiöissä on myös monipuolisia yhteiskäyttötiloja kuntosaleista pesuloihin ja omiin menoihin voi käyttää täyssähköisiä yhteiskäyttöautoja.

Joo Kotien sosiaalisena missiona on ehkäistä asumisen yksinäisyyttä järjestämällä yhteisöllisiä tapahtumia, joiden tukikohtana toimii Joo Hetki. Ruokailijoille Joo Hetki tarjoaa suolaisia ja makeita herkkuja, aamupuuroa sekä kahvia, teetä, viiniä, olutta ja mocktaileja.

Joo Hetki -kahvila

FAKTA: Ouluun valmistuu tänä vuonna yli 300 uutta Joo Kotien vuokra-asuntoa

  • As Oy Oulun Kiuru valmistuu Karjasiltaan heinäkuussa. Taloyhtiöön tulee 70 vuokra-asuntoa, sauna ja pesula. Viereen valmistuu joulukuussa As Oy Oulun Tervapääsky, johon tulee 71 vuokra-asuntoa ja pesula. Taloyhtiöt hyödyntävät Hartelan ja Oulun Energian kehittämää alue-energiajärjestelmää, jossa kaukolämmön paluulinjan energia kerätään talteen ja hyödynnetään talvisin asuntojen lämmitykseen ja kesäisin viilennykseen. Ohessa syntyvää lauhde-energiaa hyödynnetään käyttöveden lämmittämisessä.

  • Karjasiltaan valmistuu syyskuussa myös As Oy Oulun Hohto, johon tulee 76 vuokra-asuntoa ja pesula.

  • As Oy Oulun Vista valmistuu heinäkuussa Toppilansalmeen. Taloyhtiöön tulee 51 vuokra-asuntoa ja iso pesula, jossa asukkaat voivat pelata naapureidensa kanssa pöytäjalkapalloa ja muita pelejä odotellessaan pesuohjelman päättymistä. Asukkaat pääsevät käyttämään myös korttelin sähkökäyttöisiä yhteiskäyttöautoja ja tapaamaan naapureitaan viereisen taloyhtiön Joo Hetki -kahvilassa.

  • As Oy Oulun Lumihuippu valmistuu syyskuussa Hiukkavaaraan. A-energialuokan uudiskohde hyödyntää valmistuessaan maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Taloyhtiöön tulee 59 vuokra-asuntoa, kuntosali ja pesula.

As Oy Oulun Lumihuippu

Lisätiedot medialle:

Antti Niskanen

toimitusjohtaja

antti.niskanen@joogroup.fi

0505378676