Pidä tauko ja jaksa paremmin

Minna Sahlsten
Minna Sahlsten
14.11.2022

Olen Minna, ja työskentelen Joo Kotien asiakaspalvelussa. Koska taustani on tuki- ja liikuntaelinpuolen fysioterapeuttina, minulle on ollut luonnollista kiinnittää huomiota työergonomiaan myös nykyisessä työssäni.

Meillä Joo Groupilla halutaan, että työntekijät jaksavat sekä viihtyvät hyvin työssään. Koska suuri osa työstä tapahtuu läppärin ääressä, toimistolla tai etätyössä, on ollut tärkeää keksiä ratkaisuja, joilla työn tauotus onnistuu, ja ennen kaikkea tuntuu mielekkäältä. Siksi laadin muutaman simppelin välineen avulla taukoliikuntaohjelman, joiden toteuttaminen on helppoa pienessäkin tilassa, eikä vaadi paljoa aikaa. Välineiksi valikoituivat nystyräpallo, vastuskuminauha sekä jumppakeppi.

Nouse ylös 45 minuutin välein

Tiesitkö, että istumista suositellaan tauotettavaksi 45 minuutin välein? Silloin olisi aina hyvä hetki nousta ylös, ojentaa ryhtiä ja vaikkapa pyöritellä jumppakeppiä.

Jotta istumista olisi mahdollista tauottaa, on toimistollamme useita sähköpöytiä ja niiden kanssa käytettäväksi seisontamattoja, jotka aktivoivat jalkapohjien aineenvaihduntaa ja ryhdin ylläpitoa.

Taltuta hiirikäsi nystyräpallolla

Hiirikäden ja -hartian kesyttämiseksi nystyräpallon pyörittely työn lomassa tai tauon aikana on myös tehokasta, ja sen voi helposti toteuttaa vaikka päivittäin.

Lihasvoiman ja aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi taas vastuskuminauha on oiva väline, joka mahtuu työpisteelle sekä kotona että toimistolla, eivätkä sillä tehtävät harjoitteet vie paljoa aikaa.

Miten sinä huolehdit kehostasi?

Aloita taukovoimistelu helposti videosarjamme avulla. Katso koko sarja tästä tai tutustu aiheisiin alta yksitellen.

ergonomiavideot osa 1

ergonomiavideot osa 2

ergonomiavideot osa 3

ergonomiavideot osa 4